Home | Zonnepanelen | Omvormer

Omvormer

Selectie door een specialist

HOE HET WERKT

De omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte gelijkspanning dus om in wisselspanning, zodat de door uzelf opgewekte stroom gebruikt kan worden door de apparaten in huis en te veel opgewekte stroom weer teruggeleverd kan worden aan het net.

Verschillende omvormers

In de hoofdzaak zijn er 3 verschillende omvormers te onderscheiden:

N

'domme' omvormer in combinatie met een power optimizer per paneel

N

micro-omvormer (elk paneel een eigen omvormer)

N

stringomvormer (één centrale omvormer)

MAATWERK

Voor elk type omvormer zijn voor- en nadelen te benoemen. Voor een juiste selectie speelt de situatie bij u thuis een grote rol. D-Energie bekijkt daarom elke situatie afzonderlijk om het beste rendement uit uw zonnestroomsysteem te halen. Wij letten daarom op de ligging en oriëntatie van uw dak en eventuele schaduweffecten. Maar ook stemmen wij de omvormer af op de geselecteerde zonnepanelen en celtypes. Indien van toepassing proberen wij nog door onderdimensionering een economisch optimum te bereiken in de aanschaf van uw installatie. Gedurende het jaar zal een omvormer namelijk vaker in deellast functioneren, dan in vollast (slechts een aantal dagen per jaar), waardoor een kleinere omvormer vaak een positief effect kan hebben op het financieel rendement van uw investering.

Wij werken merk onafhankelijk en kunnen in principe elke omvormer leveren die op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. In ons advies zal uw situatie het uitgangspunt vormen voor het type omvormer dat wij uiteindelijk aanbieden. Met fabrikanten als Growatt, Solax, Fronius, Solar Edge en Enphase zijn goede vermogensopbrengsten te realiseren en is kwaliteit gegarandeerd. Productgaranties verschillen per type en fabrikaat tussen de 7 en 25 jaar.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10