Home | Zonnepanelen

Zonnepanelen

Voorzien u van gratis stroom

HOE HET WERKT

Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen die de energie van zonlicht om kunnen zetten naar gelijkspanning. Dit effect treedt op bij directe zoninstraling op deze cellen, maar ook bij diffuse zoninstraling (vanuit alle richtingen). Gemiddeld is in Nederland 60% van de jaarlijkse zoninstraling diffuus door voornamelijk bewolking, hierdoor kunnen wij ook bij minder gunstige dakoriëntaties redelijke opbrengsten realiseren. De verkregen elektrische energie is altijd gelijkspanning en zal door een omvormer moeten worden omgezet in wisselspanning.

Verschillende panelen

In de hoofdzaak zijn er 3 typen panelen te onderscheiden:

  1. polykristallijn silicium zonnepanelen (blauwe cellen)
  2. monokristallijn silicium zonnepanelen (zwarte of blauwe cellen)
  3. dunne film zonnepanelen (egaal zwart)

Doordat vanuit de consumenten markt een toenemende vraag ontstaan is voor een verbeterde esthetische inpassing in de bestaande bebouwing, zijn zonnepanelen met een gekleurde achterfolie en omlijsting in populariteit toegenomen.

klik de afbeelding om uit te vergroten

MAATWERK

Welk type paneel het best toegepast kan worden is voor iedere situatie verschillend. Vaak wordt deze keuze bepaald door wensen qua uitstraling, systeemvermogen, kwaliteit en beschikbaar budget.

Wij werken merk onafhankelijk en kunnen in principe elk paneel leveren dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. In ons advies zal uw situatie het uitgangspunt vormen voor het type paneel dat wij uiteindelijk aanbieden. Met fabrikanten als LG, Panasonic, Luxor en DMEGC zijn goede vermogensopbrengsten te realiseren en is kwaliteit gegarandeerd.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10