Warmtepomp

Op weg naar een gasloos NL

ENERGIEZUINIGE WARMTEPOMP

Op een energiezuinige manier je huis en tapwater verwarmen loont, voor jezelf en het milieu.

Wanneer de temperatuur buitenshuis te wensen over laat, wilt u het binnen natuurlijk behaagelijk warm houden. De meest toegepaste warmtebron is nog steeds de cv ketel, maar dit zal de komende jaren sterk veranderen. In de technische ruimte van een woning zullen we steeds vaker een combinatie tegenkomen van een warmtepomp, zonneboiler en WTW unit al dan niet in combinatie met vloerverwarming, convectoren of laag temperatuur radiatoren.

Verwarmen

Een warmtepomp ontrekt warmte (energie) van buiten de woning uit de buitenlucht, bodem of grondwater en geeft dit in de woning af aan het verwarmingssysteem. De temperatuur van de buitenlucht of bodem hoeft hiervoor niet hoger te zijn dan de temperatuur in de woning, dit werkt ook als het buiten koud is zelfs bij temperaturen van – 20°C. 

Er zijn verschillende typen warmtepompen toepasbaar. Zo kan een warmtepomp gebruik maken van verschillende warmtebronnen: buitenlucht, ventilatielucht, aardbodem, grondwater en oppervlaktewater. En warmtepompen kunnen voor verschillende doeleinden en in verschillende systeemsamenstellingen worden toegepast.

Zo zijn er warmtepompen die alleen in de verwarming van uw woning voorzien, warmtepompen die alleen het tapwater verwarmen en warmtepompen die beiden verwarmen. Ze kunnen als hybride toestel worden ingezet of als “full electric” warmtepomp de warmte en tapwatervraag van een complete woning verzorgen. In het laatste geval is de woning goed geisoleerd en is er een laag-temperatuur-verwarmingssysteem beschikbaar.

klik de afbeelding om uit te vergroten

LUCHT EN WATER WARMTEPOMPEN

Voor bestaande woningen zijn de lucht/water warmtepompen vaak het best toepasbaar. Deze bestaan uit een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt op een plat dak of terras geplaatst of aan de gevel bevestigd. De binnenunit wordt (al dan niet gecombineerd met een HR ketel, tapboiler of zonneboiler) in de technische ruimte geplaatst en aangesloten op de verwarmingsinstallatie, zodat de warmtepomp zijn warmte af kan geven aan het c.v. water en/of tapwater.

Door de gezamenlijke energiedoelstellingen uit het regeerakkoord staat de overheid ook achter het toepassen van warmtepompen in woningen. De subsidies op verschillende systemen zijn dan ook aanzienlijk en varieren van € 1.500,- tot € 2.700,-

Het aanpassen van verouderde en inefficiënte verwarmingssystemen tot volledig zelfregulerende en vraaggestuurde verwarmingssystemen is de huidige trend in de verwarmingstechniek. De warmtepomp sluit naadloos aan bij deze trend en is in veel bestaande woningen toepasbaar. De effecten qua comfort en efficiënte zijn enorm wanneer de verwarmingsinstallatie daarbij waterzijdig goed wordt inregeld, aangepast wordt op een laag-temperatuur-traject en de verschillende ruimtes afzonderlijk van elkaar bediend kunnen worden voor de gewenste ruimte temperatuur.

D-Energie adviseert u graag over de mogelijkheden en selecteert samen met u de juiste warmtepomp voor uw situatie en budget.

 

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10