Home | Zonneboilers

Zonneboilers

Het alternatief voor aardgas

BESPAREN

Met een zonneboiler bespaart u bijna de helft van uw energieverbruik voor warm tapwater. En omdat D-Energie alleen zonneboilers en -collectoren levert met de hoogst haalbare opbrengsten in Nederland, heeft dit een positief effect op uw netto investering en de te ontvangen subsidie.

In de zomer levert een zonneboiler bijna al het warme tapwater dat een huishouden verbruikt. In de winter lukt dit niet door onvoldoende zonlicht. De cv ketel springt dan bij om het warme tapwater bij te verwarmen. Zo kunt u ook in de winter ongestoord douchen en in bad.

Hoe het werkt

Een zonneboiler bestaat uit één of meerdere zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat (boiler) in de buurt van de cv ketel. Enige ruimte in de nabijheid van uw cv ketel is dus noodzakelijk om de boiler te kunnen plaatsen en aan te sluiten. Een zonneboiler voor warm tapwater werkt als volgt:

  • Eén of meerdere zonnecollectoren op het dak vangen zonne-energie op en zetten dit om in warmte. Deze warmte wordt vervolgens door een vloeistof opgenomen en rondgepompt.
  • Via een warmtewisselaar in de boiler wordt de warmte afgegeven aan het opgeslagen leidingwater.
  • Wanneer u warm water uit de kraan tapt, dan zal het voorverwarmde leidingwater uit de boiler via de cv ketel naar het tappunt stromen. De cv ketel controleert of het voorbij stromende leidingwater voldoende warm is en warmt het water indien nodig nog bij.

 

verschillende zonnewarmtesystemen

In hoofdzaak levert D-Energie 3 verschillende zonnewarmtesystemen:

  • Tapwater zonneboilersysteem
  • Tapwater en verwarming zonnecombisysteem
  • HotTop zonneboilersysteem

welke zonneboiler is voor mij geschikt?

Uw gezinssamenstelling en het verbruik aan warm tapwater is bepalend voor de keuze van de juiste zonneboiler. Daarbij kijken wij ook naar uw comfortwensen en de grootte van uw woning om tot een juiste selectie te komen.

Wanneer u ook uw woning wilt laten verwarmen door de zonneboiler, dan kijken wij ook naar het aanwezige verwarmingssysteem in uw woning en op welke manier de verschillende vertrekken worden gebruikt en verwarmd om de benodigde capaciteit vast te kunnen stellen. Laat u hierover vrijblijvend door ons adviseren.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10