Home | Warmtepompen | Ecolution ventilatiewarmtepomp

Winst uit ventilatielucht

De Ecolution ventilatiewarmtepomp

INVENTUM ECOLUTION COMBI 50 EN SOLO CV

De Inventum Ecolution Combi 50 en Solo CV ventilatiewarmtepompen zijn een doorbraak in de energiebesparing voor bestaande en nieuwe woningen. In veel woningen is een mechanisch ventilatiesysteem (MV) aanwezig, waarmee vervuilde en tevens warme lucht uit de woning wordt afgevoerd en frisse buitenlucht door raamroosters of klepramen wordt toegevoerd. De ventilatiewarmtepompen van Inventum voeren eveneens de vervuilde en vochtige lucht uit de woning af. Maar daaraan toegevoegd, gebruikt deze de warmte van de afgevoerde lucht om af te geven aan het c.v. water of warm tapwater. 

Principeschema Ecolution Solo CV

De afbeelding toont het principeschema van de Ecolution Solo CV. Het toestel wordt in de plaats van de MV-box gemonteerd en waterzijdig aangesloten op het c.v. systeem, waardoor de Ecolution samen met de c.v. ketel een hybride installatie vormt. Enige aandachtspunt is dat de bestaande ventilatie dakdoorvoer vervangen moet worden voor een geïsoleerde dampdichte dakdoorvoer i.v.m. de koude lucht van 7º C die de woning wordt uitgeblazen.

De Ecolution Combi 50 wordt naast de waterzijdige aansluiting op het c.v. systeem ook nog eens gekoppeld aan het tapwater systeem. Dit toestel levert dus warmte voor het c.v. systeem en draagt bij aan het opwarmen van het tapwater, zodat u lekker efficiënt kunt douchen.

klik de afbeelding om uit te vergroten

DE ECOLUTION VOORDELEN

De Ecolution zorgt na installatie dus direct voor een besparing op uw gasverbruik van 35-50% maar zal daarentegen wel voor een hoger stroomverbruik zorgen. Extra duurzaam om dit te combineren met een zonnestroominstallatie, die wordt afgestemd op dit extra stroomverbruik.

 

  • levert warmte voor c.v. en warmtapwater (Combi 50);
  • vormt met de c.v. ketel een hybride installatie;
  • geschikt voor alle woningen met een MV systeem;
  • eenvoudige installatie zonder ingrijpende aanpassingen;
  • Nederlands product met 5 jaar garantie;
  • besparingen mogelijk van 900 m3 aan gas per jaar;
  • In 2020 goed voor € 1.500,- subsidie*.

Neem contact op met D-Energie om direct fors te besparen op uw gasverbruik en te profiteren van de aantrekkelijke subsidie* die dit jaar geldt. Bel 085-50 50 010 voor een vrijblijvende offerte op maat. 

*subsidie vraagt u binnen 6 maanden na aanschaf en installatie aan op mijn.rvo.nl met uw DigiD

Interesse

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10