Home | Zonneboilers | Zonnecollectoren

Zonnecollectoren

Vangen zonnewarmte op

HOE HET WERKT

Zonnecollectoren liggen op het dak om zonnewarmte op te vangen. Deze warmte wordt  afgegeven aan een vloeistof om via een warmtewisselaar uw tapwater of woning te kunnen verwarmen.

Er zijn verschillende collectoren op de markt met afwijkende afmetingen en uitstraling. D-Energie levert alleen collectoren die de hoogste opbrengsten claimen en gekeurd zijn door KIWA Gastec, waardoor ook de kwaliteit van de collectoren aantoonbaar is.

Integratie

Wij zijn nu zelfs in staat om de zonnecollectoren te integreren in uw zonnestroomsysteem, wat esthetisch een zeer net aanzicht vormt en ruimte bespaart op uw dak. Hiervoor werken wij met zonnecollectoren die dezelfde afmeting hebben als zonnepanelen en die eveneens afgewerkt zijn met gehard solar glas, zwart geanodiseerde omlijsting en bijbehorend montagemateriaal.

Laat u zich vrijblijvend door ons adviseren over de verschillend toe te passen collectoren en de manier waarop wij deze op uw dak kunnen monteren. Voor hellende daken zijn er opdak of indak montagesystemen en voor platte daken platdak montageframes.

OPDAKSYSTEEM

Het opdaksysteem is vergelijkbaar met de systemen die veelal toegepast worden voor de montage van zonnepanelen. Dit systeem is geschikt voor zowel horizontale als verticale montage van de collectoren. Voorzien van zwart geanodiseerde montageklemmen en dakverankering aan de bestaande panlatten of directe montage aan het dakbeschot.

indaksysteem

Bij het indaksysteem worden de collectoren tussen de dakpannen geplaatst, vergelijkbaar met de montage van een dakraam. De collectoren fungeren hierbij samen met een waterkerende onderlaag als waterkering, waardoor dakpannen op de plaats van de collectoren overbodig zijn. Het indaksysteem kan bij vrijwel elk dakpantype worden toegepast, alleen dient de dakhelling minimaal 30° en maximaal 60° te zijn. D-Energie werkt deze indaksystemen standaard af met echte loodslabben om een lange levensduur en waterdichtheid te kunnen garanderen.

platdak montageframes

De platdaksets bestaan uit zwart geanodiseerde montageframes, waarin de collectoren horizontaal of verticaal gemonteerd kunnen worden. Deze frames worden op het platte dak geplaatst, nadat is vastgesteld of de constructie van dit dak wel voldoende zwaar is voor het gewicht van de collectoren, frames en benodigde ballast.

 

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10