Home | Warmtepompen | Verwarmingssystemen

Duurzaam verwarmen

Ga ook voor ‘nul op de gasmeter’

bespaar kosten en draag bij aan het milieu

Wie houdt er niet van een lekker verwarmd huis op koude dagen? Toch zitten er ook nadelen aan: het vele gas dat wordt verbruikt is slecht voor het milieu en raakt u bovendien flink in de portemonnee. D-Energie maakt van uw huis een ‘win-win-winsituatie’: uw woning blijft behaaglijk warm, u bespaart op de kosten én draagt bij aan een beter milieu. D-Energie levert, installeert en onderhoudt verschillende energiezuinige verwarmingssystemen. 

Duurzaam verwarmen

Ja, de meeste Nederlanders vinden duurzaamheid belangrijk. U ook, anders bevindt u zich niet op deze site. Maar we zijn ook niet roomser dan de paus: comfort staat in de praktijk toch vaak op één. Gelukkig hoeft het een het ander niet uit te sluiten. Dankzij innovatieve oplossingen gaan comfort en efficiëntie de laatste jaren steeds meer hand in hand. Daarom is het ombuigen van oude en inefficiënte verwarmingssystemen tot moderne en zelfregulerende installaties dé trend van dit moment.

D-Energie adviseert u graag over de mogelijkheden voor verbetering of vervanging van uw bestaande verwarmingssystemen. Op deze pagina zetten wij enkele kansen op een rij.

EEN ZUINIGE CV-KETEL

In de meeste huizen vormt de CV-ketel de bron voor warmte en warmtapwater. Is de CV-ketel aan vervanging toe, dan wordt deze tegenwoordig altijd vervangen door een HR-ketel. Deze hebben een hoog rendement en zijn zuinig met gas. Zo bespaart u meer, helemaal in combinatie met een slimme thermostaat.

D-Energie werkt graag met de Atag I36EC en de Atag One slimme thermostaat. Dit is het zuinigste combitoestel met tapklasse CW5 op de Nederlandse markt en biedt de perfecte balans tussen comfort en efficiëntie. Daarnaast staat Atag bekend om zijn grote betrouwbaarheid, waardoor u lang en zorgeloos kunt genieten van uw verwarmingssysteem.

 

Inregel CV

Wilt u fors besparen? Overweeg dan een individueel verwarmingssysteem in het huis ‘waterzijdig in te regelen’. Dit inregelen staat garant voor een aanzienlijke comfort- en prestatieverbetering en u bespaart tot wel 20 procent op de energiekosten! Het verwarmingssysteem wordt hierbij waterzijdig in balans gebracht door een correcte volumestroom in te stellen voor elke radiator. Dit inregelen vraagt om specialistische kennis en is afhankelijk van diverse factoren. Bel of mail D-Energie voor een vrijblijvend advies voor uw verwarmingssysteem.

Warmtepompen

D-Energie werkt met verschillende fabrikanten van warmtepompen. Met de beschikbare calculatietools selecteren wij de beste warmtepomp voor uw situatie. De meeste worden geleverd met actieve of passieve koeling. Ook zijn er warmtepompen die geschikt zijn voor warm tapwaterbereiding, waardoor de cv ketel helemaal overbodig wordt.

De Panasonic Aquarea lucht/water warmtepompen zijn in diverse uitvoeringen leverbaar en voor veel situaties toepasbaar na enige aanpassing aan de bestaande verwarmingsinstallatie. Deze warmtepompen verwarmen (en/of koelen) uw woning en voorzien in warm tapwater. Met een Panasonic Aquarea warmtepomp bent u verzekerd van een betrouwbaar en efficiënt systeem met een hoog rendement. Kortom: de juiste keus in de goede richting voor een extreem duurzaam en zuinig verwarmingssysteem zonder gas te verbruiken!

Zonnecollectoren in combinatie met een Warmtepomp

warmtepompsysteem met zonnecollectoren

D-Energie installeert ook zonnecollectoren in combinatie met een water/water warmtepomp. Dergelijke installaties leveren het hele jaar door ongeveer de helft van de energie voor warm tapwater. In koudere periodes wordt de energie van de zon gebruikt om het huis te verwarmen. Uiteindelijk kan omstreeks 15 procent van de jaarlijkse warmtevraag passief (dit betekent: zonder tussenkomst van de warmtepomp) worden geleverd aan uw woning.

Wanneer u een warmtepompsysteem met zonnecollectoren hebt geïnstalleerd, kan de besparing op de jaarlijkse energiekosten oplopen tot maar liefst 85 procent in vergelijking met traditionele systemen. D-Energie installeert zonnecollectoren van HR-Solar. Volgens het onafhankelijk testinstituut KIWA Gastec behalen deze installaties het hoogste rendement van alle A-merken.

 

Hybride lucht/water warmtepomp

Bij D-Energie bent u ook aan het juiste adres voor een hybride lucht/water warmtepomp. Wij werken onder andere met de Techneco Elga, een hybride pomp met een binnen- en buitenunit. Deze modulerende warmtepomp werkt samen met elke bestaande gasketel en staat bekend om de zeer aantrekkelijke terugverdientijd. Door de warmtepomp en gasketel te combineren wordt ten alle tijden het hoogst mogelijke rendement behaald. Daarnaast kan de Elga goed worden gecombineerd met stadsverwarming.

Neem contact op met D-Energie

De mogelijkheden om uw huis duurzaam én voordelig te verwarmen zijn eindeloos. Een en ander is ook afhankelijk van uw situatie en het bestaande verwarmingssysteem. Neem contact op met D-Energie voor een vrijblijvende kennismaking. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Begin vandaag nog met besparen voor het verwarmen van uw woning!

Interesse

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10