Home | Warmtepompen | Ventilatie

Woonhuisventilatie

Frisse en gezonde lucht

24 uur per dag ventileren

Voor een optimaal leefklimaat dient een woning constant geventileerd te worden. Dit is van belang voor uw gezondheid en de staat van onderhoud van uw woning. Slecht geventileerde woningen bevatten veel vocht en soms zelfs schimmel. Bouwkundige delen kunnen hierdoor gaan rotten en u ademt constant giftige stoffen in! Maak nu nog een afspraak om dit te voorkomen en ontvang een advies op maat.

Lucht afvoeren = lucht toevoeren

In de meeste huishoudens voorziet een mechanische ventilatiebox de woning van de gewenste ventilatiehoeveelheid door vervuilde lucht uit de woning af te voeren. De toevoer van verse lucht gebeurt vaak d.m.v. raamroosters of zelf te bedienen klepramen. Zorg er dus voor dat deze altijd open staan om een goede luchtkwaliteit en luchtbalans in uw woning te behouden.

Bespaar met een nieuwe MV box

Uit onderzoek blijkt dat bij 2,2 miljoen huishoudens met mechanische ventilatie nog een oude ventilatiebox met wisselstroommotor aanwezig is. Zo’n oude ventilatiebox verbruikt ruim € 75,- per jaar aan stroom terwijl een nieuw type ventilatiebox met gelijkstroommotor slechts € 10,- per jaar verbruikt en vaak over een hogere ventilatiecapaciteit beschikt.

CENTRALE BALANSVENTILATIE

Slechts 2% van de huishoudens (voornamelijk nieuwbouw) beschikt over een centraal balansventilatiesysteem. Bij deze systemen wordt er mechanisch evenveel lucht het huis ingevoerd als afgevoerd waardoor een juiste luchtbalans in de woning ontstaat. Vaak zijn deze systemen voorzien van een warmteterugwinfunctie, waarbij de warme vervuilde lucht uit de woning eerst nog de koude verse lucht opwarmt voordat deze wordt afgevoerd. Het tijdig reinigen en vervangen van filters is bij deze systemen zeer belangrijk!

 

Decentrale balansventilatie

Een nog kleiner percentage van de huishoudens beschikt over een decentraal balansventilatiesysteem. Hierbij wordt er per vertrek verse lucht toegevoerd via de gevel en wordt de verse buitenlucht opgewarmd door de warme binnenlucht, een radiator of convector. Hierdoor behoren tochtklachten tot het verleden en het naverwarmen van de verse lucht kost geen extra energie. Deze systemen kunnen perfect toegepast worden in bestaande bouw en lenen zich uitstekend voor het realiseren van een compleet vraaggestuurd ventilatiesysteem.

Maatwerk

Vraag ons vrijblijvend om advies wanneer u overweegt uw ventilatiesysteem te vervangen voor een meer duurzamere ventilatie oplossing om energie te besparen en de luchtkwaliteit in uw woning te verbeteren.

Neem contact op met D-Energie

De mogelijkheden om uw huis duurzaam én voordelig te verwarmen zijn eindeloos. Een en ander is ook afhankelijk van uw situatie en het bestaande verwarmingssysteem. Neem contact op met D-Energie voor een vrijblijvende kennismaking. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden te bespreken. Begin vandaag nog met besparen voor het verwarmen van uw woning!

Interesse

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10