Home | Warmtepompen | Inregelen CV

Inregelen CV

Voor comfort en efficiency

WATERZIJDIG IN BALANS

Het inregelen van een individueel verwarmingssysteem in een woning is de sleutel tot comfort- en prestatieverbetering en draagt bij aan een forse besparing op energiekosten tot wel 20%!

Het verwarmingssysteem wordt waterzijdig in balans gebracht door een correcte volumestroom over elke radiator in te stellen. De voornaamste factoren die hierbij een rol spelen zijn: het temperatuurtraject van het verwarmingssysteem (de aanvoer- en retourtemperatuur), het vermogen van de verschillende radiatoren en de restopvoerhoogte van de circulatiepomp.

Voorinstelbare afsluiters

Wanneer uw installatie niet beschikt over voorinstelbare radiatorkranen en/of voetventielen, dan zullen deze alsnog gemonteerd moeten worden om per verwarmingslichaam de volumestroom in te kunnen regelen. Daarnaast is een centrale inregelafsluiter noodzakelijk om de restopvoerhoogte van de circulatiepomp weg te kunnen regelen.

Modulerende thermostaat

Tot slot is het van belang na te gaan of uw HR ketel beschikt over een aan/uit thermostaat of een modulerende thermostaat om het effect van efficiëntie verbetering nog eens te verhogen. Daarbij kunnen wij met onze kennis van de verschillende ketelfabrikanten vaak ook nog een afwijkende stappenmodulatie instellen voor een nog zuiniger stookgedrag.

MAATWERK

Het inregelen van uw cv vraagt om specialistische kennis en is afhankelijk van diverse factoren en componenten in uw verwarmingsinstallatie. Vraag ons vrijblijvend om advies om na te gaan wat voor u de mogelijkheden zijn om uw verwarmingsinstallatie nu nog efficiënter in te regelen en bespaar meteen.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10