Home | Warmtepompen | Elga warmtepomp

Elga hybride warmtepomp

Wek nu zelf energie op!

ELGA: de hybride WARMTEPOMP VAN TECHNECO

De Elga lucht/water warmtepomp van Techneco is een hybride systeem en haalt warmte uit de buitenlucht en weet dit met behulp van elektriciteit om te zetten in een c.v. water temperatuur van maximaal 45°C, ook als het buiten koud is. De temperatuur van de buitenlucht hoeft hiervoor niet hoger te zijn dan de temperatuur binnenshuis.

Wel functioneert de Elga het efficiëntst boven een buitentemperatuur van 4°C, dan is zijn rendement het hoogst en zijn besparingen op het gasverbruik van 70% haalbaar in veel situaties. Hieronder zie je hoe de gemiddelde buitentemperatuur in Nederland zich ongeveer verhoud en hoe vaak in het jaar de Elga dus rendabel kan zijn.

De Elga warmtepomp uitgelegd

De Elga hybride warmtepomp bestaat uit een buiten- en binnenunit. De buitenunit wordt op een plat dak of terras geplaatst. Ook kan deze aan de gevel bevestigd worden. De binnenunit wordt naast de HR ketel gemonteerd en aangesloten op de verwarmingsinstallatie, zodat de warmtepomp zijn warmte af kan geven aan het c.v. water. De buiten- en binnenunit dienen dan nog met elkaar verbonden te worden door geïsoleerde koperen leidingen, waardoor het koelmiddel van de installatie zal vloeien.

Bij de Elga warmtepomp wordt naar keus een slimme Honeywell of Anna thermostaat geleverd. Met de Anna kunt u als gebruiker een aantal instellingen wijzigen die normaal alleen door de installateur veranderd kunnen worden. Ook kunt u met de Anna thermostaat meten wat de warmtepomp u daadwerkelijk oplevert en op welke momenten uw stookgedrag het efficiëntst is.

klik de afbeelding om uit te vergroten

HOOGSTE RENDEMENT MET DE ELGA WARMTEPOMP

Af fabriek schakelt de Elga uit bij een buitentemperatuur < 4°C en zal de HR ketel of stadsverwarming het volledig overnemen. Een HR ketel wordt door de Elga modulerend aangestuurd op basis van een voorgeprogrammeerde stooklijn. Dus op de momenten dat de HR ketel bijspringt gebeurd dit ook nog eens enorm efficiënt.  

In situaties met een volledig laag-temperatuur-verwarmingssysteem en een temperatuurtraject van 35-30 °C door bijvoorbeeld vloerverwarming gecombineerd met convectoren zijn de hoogste rendementen haalbaar, zelfs bij buitentemperaturen < 4°C kan de Elga in veel gevallen de temperatuur in het verwarmingssysteem constant houden. Wij informeren u over de juiste instellingen van de Elga in uw situatie en voeren deze uit tijdens het in bedrijf stellen.

 

De Elga warmtepomp + zonneboiler + HR ketel

Met deze combinatie kunt u nog een stapje verder gaan in het verduurzamen van uw verwarmings- en tapwaterinstallatie. De Elga is goed in staat om temperaturen van 40°C à 45°C te realiseren en te behouden voor uw verwarmingssysteem en een zonneboiler is goed (afhankelijk van het jaargetijde) in het verwarmen van tapwater van 60°C tot 85°C.

Door deze twee te combineren met uw HR ketel wordt bij warmtevraag eerst zoveel mogelijk warmte gebruikt uit het voorraadvat dat is opgewarmd met de opgevangen warmte door de zonnecollectoren op uw dak. Wanneer door te geringe zoninstraling de temperatuur uit het voorraadvat niet voldoende is, dan zal de Elga pas ingeschakeld worden.

De Elga verdient zichzelf terug

De terugverdientijd van de Elga warmtepomp is gemiddeld vijf à zes jaar. Dit is afhankelijk van uw situatie en verschilt dus per woning. Factoren die hierbij een rol spelen zijn: woningisolatie, afgiftesysteem (radiatoren, vloerverwarming en/of convectoren), stookgedrag en comfortwens.

Omdat het stroomverbruik met een warmtepomp toeneemt kan dit goed gecombineerd worden met een zonnestroomsysteem dat afgestemd is op uw jaarverbruik en het extra stroomverbruik van de warmtepomp. Hiermee reduceert u de CO2 uitstoot voor het verwarmen van uw woning aanzienlijk, omdat u nagenoeg zelfvoorzienend bent met de zelf opgewekte stroom van uw zonnepanelen.

Samenvattend is de Techneco Elga hybride lucht/water warmtepomp een doeltreffende oplossing in de richting van een gasloze toekomst. Deze slimme modulerende warmtepomp maakt het mogelijk om in een groot deel van de bestaande woningen een duurzaam verwarmingssysteem toe te passen voor een concurrerende installatie- en aanschafprijs.

De techneco Elga in het kort

De EIGENSCHAPPEN van de elga

 • geschikt voor (bijna) elke woning
 • geschikt voor alle afgiftesystemen (radiatoren,vloerverwarming, convectoren)
 • toepasbaar met elke HR ketel en bestaand verwarmingssysteem
 • ‘best of both worlds’ door de combinatie met een HR ketel
 • beperkte investering met een hoog rendement
 • interessante terugverdientijd
 • modulerende regeling mogelijk voor zowel HR ketel als de Elga
 • monitoring via PC, tablet of smartphone mogelijk met Anna thermostaat
 • bestaat uit een binnen en buitenunit (produceert geluid)
 • geschikt om in de zomer passief te koelen
 • eenvoudig in één dag te installeren
 • in Nederland ontwikkelt en geproduceerd
 • goed voor € 1.700,- subsidie*.

 

Neem contact op met D-Energie om direct fors te besparen op uw gasverbruik en te profiteren van de aantrekkelijke subsidie* die dit jaar geldt. Bel 085-50 50 010 voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij installeren de Elga al vanaf € 4.300,- incl. BTW, dus uw investering bedraagt na aftrek van de subsidie nog maar € 2.600,- incl. BTW.

*subsidie vraagt u binnen 6 maanden na aanschaf en installatie aan op mijn.rvo.nl met uw DigiD

Interesse

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10