Home | Warmtepompen | CV Ketel

CV Ketel

Zuinig en vertrouwt

BRON VOOR WARMTE EN WARM TAPWATER

De cv ketel is in de meeste woningen nog steeds de meest toegepaste bron voor warmte en warmtapwater. Een HR ketel is daarbij tegenwoordig de standaard als je op zoek gaat naar een nieuwe ketel. HR ketels hebben een hoog rendement en zijn zuinig met gas. Minder zuinige ketels worden nauwelijks nog aangeboden. Door nu een zuinige HR ketel te combineren met een slimme thermostaat bespaart u nog meer.

Solo of combi

Een cv ketel die alleen uw woning verwarmt is een solo toestel. En wanneer deze daarnaast ook voorziet in warm tapwater, dan spreken wij over een combitoestel. Beide zijn goed te combineren met een zonneboiler of warmtepomp voor een nog betere besparing op uw gasverbruik.

Tapklasse

De tapklasse van een combitoestel wordt aangeduid met CW en zegt iets over de hoeveelheid warm tapwater die het toestel kan leveren. Wanneer u minimale waarde hecht aan warm tapwater comfort (=waterhoeveelheid) dan doet u goed aan een CW3 of CW4 toestel, die vaak een stuk zuiniger zijn dan de CW5 en CW6 toestellen. Deze laatste worden vaak gekozen wanneer een grote hoeveelheid warmtapwater gewenst is door bijvoorbeeld toepassing van een regendouche in de badkamer of het gelijktijdig gebruik van meerdere tappunten.

COMFORT, EFFICIËNTIE EN BETROUWBAARHEID

Een ketel waarbij deze begrippen wat ons betreft moeiteloos aan elkaar verbonden worden, is de Atag I36EC in combinatie met de Atag One slimme thermostaat. Dit is momenteel het meest zuinige combitoestel met tapklasse CW5 dat op de Nederlandse markt verkrijgbaar is. En Atag is er goed in geslaagd de juiste balans te vinden tussen comfort en efficiëntie met daarbij de betrouwbaarheid waarvoor de toestellen van Atag al jaren bekend staan.

Vraag ons vrijblijvend om advies om samen te bekijken welk toestel het meest geschikt is voor uw situatie en voldoet aan uw persoonlijke wensen qua comfort.

 

Contact

Zilvermos 24
2914 XK Nieuwerkerk aan den IJssel
06-34 02 90 82
info@denergie.nl

3

Nazorg

Tijdens de aanleg van mijn zonnepanelen is het alleen prima verlopen goed en netjes werk geleverd. November 2020 is bij mij de enphare energie communicatie gateway offline gegaan en dit heb ik gemeld. Naar meerdere keren contact gehad te hebben is het probleem tot vandaag 28-10-2021 nog niet opgelost. Omdat de gateway niet werkt kan ik ook niet zien of al mijn zonnepanelen nog goed functioneren.
- Nieuwerkerk a/d IJssel
54 klanten waarderen ons gemiddeld met een 9.3/10