Home | Zonnepanelen | Nieuwe meterkast

Nieuwe meterkast

Voorkom brandgevaar

UITBREIDING

Voor de installatie van een zonnestroomsysteem is vaak een uitbreiding nodig op de bestaande groepenkast, ook wel meterkast genoemd. Na een uitbreiding dient de groepenkast te voldoen aan de huidige regelgeving. Vaak voldoen bestaande groepenkast situaties niet aan de actuele normen, dus is het noodzakelijk de groepenkast aan te passen of compleet te vervangen. Hierna kunt u erop vertrouwen dat de groepenkast u weer beschermt tegen elektrische storingen en onveilige situaties zoals elektrocutie en brand.

Veiligheidsnormen

De laagspanningsverdeler moet geschikt zijn voor het continu voeren van een stroom ter grootte van de nominale waarde van de hoofdbeveiliging plus de maximale stroom die een zonnestroomsysteem kan opwekken. Hiervoor moet een controle uitgevoerd worden op de aanwezige componenten en bedrading in de verdeelinrichting. Eenvoudig een groep bijplaatsen zonder de bestaande situatie eerst goed te beoordelen kan leiden tot onveilige situaties.

Een nieuwe groepenkast dient volgens de actuele normen minimaal te bestaan uit:

 

  •   1 stuks hoofdschakelaar van 40A
  •   2 stuks aardlekschakelaars 30mA, 40A
  •   X stuks installatie automaten van 16A, type B
  •   maximaal 4 eindgroepen achter één aardlekschakelaar
  •  voorzien van geldende keurmerken

MAATWERK

Tijdens ons adviesgesprek bekijken wij uw groepenkast en adviseren wij u over de noodzakelijke maatregelen. Het vervangen van uw groepenkast wordt uitgevoerd door een goed opgeleide elektricien, die werkt volgens de geldende normen uit de NEN 1010. Omdat wij hoge eisen stellen aan de veiligheid en betrouwbaarheid van uw groepenkast, werken wij alleen met gerenommeerde merken als ABB en Hager waarop u 5 jaar garantie ontvangt.

Contact

Zilvermos 24
2914 XK
Nieuwerkerk aan den IJssel
085 – 50 50 010
info@denergie.nl